toppbild.jpg

 

Ambulans-SM

Det är tredje gången som mästerskapet skall genomföras under Ambulans. 

Bakom tävlingen står Laerdal och Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor [RAS].  Syftet är att stödja lärande och att utveckla ambulansverksamheten utifrån ökad kompetens i olika akuta åtgärder samt samarbete hos medarbetarna. Att visa på goda exempel inom ramen för potentiella moment från vår vardag.

Vi har ställt tre frågor till SM generalen:

  • Vad är det roligaste med Ambulans SM: Att utmana sig själv och sina kollegor samtidigt som det är ett lärotillfälle. Det är ett roligt sätt att utmana sina egna kunskaper och växa i sin roll. Det medför mycket skratt men också en del svett 😊
  • Hur skall jag förbereda mig inför tävlingen: Simuleringsövningar är toppen. Tänk ut olika scenarion som är vanliga i ambulanssjukvården och fundera kring hur du skulle hantera patienten. Läs på behandlingsriktlinjer och fördjupa dina kunskaper i de vanliga patientkategorierna. 
  • Bästa tipset för att vinna: Kom förberedd och ha gärna jobbat ihop er som team. Ha en tydlig lagledare som tar plats och delegerar. Och se till att ha roligt!!

Hur går tävlingen till?

Varje lag tävlar i olika akuta scenarion. Scenariot är okänt för de tävlande fram till själva tävlingsmomentet. En domarkommitté bedömer och betygsätter varje lag utifrån ett fastställt protokoll. Bedömningen utgår från deltagarnas förmåga till bedömning-åtgärd-utvärdering, kommunikation, förebyggande åtgärder, teamarbete samt tekniska färdigheter. 

Scema för tävlingen

Tisdag 18 okt
Deltävling 1 (Ambulans-SM)
12.00 Region Gävleborg
13.00 Premedic Skåne distrikt 2AB
13.30 Falck Ambulans Stockholm

Deltävling 2 (Ambulans-SM)
16.00 Premedic Skåne distrikt 2AB
16.30 Falck Ambulans Stockholm
17.00 Region Gävleborg

Onsdag 19 okt
16.00 Final (Ballroom)

 

Tidigare svenska mästare i Ambulanssjukvård

Svenska mästare i Ambulanssjukvård 2017:
Samariten Ambulans, Landskrona, Johan Hultqvist, Ida Åkesson och Fredrik Jönsson

Svenska mästare i Ambulanssjukvård 2019:
Samariten Ambulans, Lund, Cornelia Rehnqvist, Anna Falbrink och Josefine Leek Juhlin.

 

 

ambulanssm2022-klvo.jpg